Door middel van animaties, afbeeldingen, video's, ... kan men met deze gebruiksvriendelijke tool de wetgeving inzake welzijn op het werk en de belangrijkste principes daarvan op een eenvoudige manier begrijpen om de bewustwording te vergroten en beroepsrisico's in elk bedrijf te voorkomen.

Deze e-learning bestaat uit 5 modules van ongeveer 20 minuten:

  • Module 1: Inleiding (met name over de kosten/baten van de preventie) en welzijnswet
  • Module 2: Veiligheid op het werk (brand, elektriciteit, vallen, uitglijden, gevaarlijke producten, …)
  • Module 3: Gezondheid op het werk (gezondheidstoezicht, beroepsziektes, …)
  • Module 4: MSA (musculoskeletale aandoeningen: rugpijn, tendinitis, …)
  • Module 5: PSR (psychosociale risico’s)

De e-learning is gratis beschikbaar op de website van e-campus. Hoewel deze e-campus website is ontwikkeld voor de federale overheidsdienst, is deze e-learning voor iedereen toegankelijk en dus ook voor mensen uit de privésector.

Men krijgt toegang tot de e-learning via de website van e-campus: https://ecampus.ofoifa.be/enrol/index.php?id=1535.

De allereerste keer dat men de bovenstaande link aanklikt, wordt er gevraagd om een account aan te maken door zich aan te melden met de elektronische ID-kaart. Vervolgens heeft men met zijn e-mailadres en wachtwoord gemakkelijk toegang tot de e-learning.

Het aanmaken van een account is alleen bedoeld om de navigatie te vergemakkelijken en om collectieve statistieken op te stellen over het gebruik van de e-learning van de e-campus. Er zal geen enkele individuele behandeling worden uitgevoerd.

Bekijk de eerste schermen van de e-learning, met informatie over hoe men een account kan aanmaken, hoe men verbinding kan maken, de startpagina en het menu met de 5 modules, op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, in de module Onderzoeksprojecten: e-campus screenshot (PDF, 968 KB).