De overgrote meerderheid (92,4%) van de bedrijven in de Europese Unie (EU) wordt beschouwd als micro-ondernemingen. Hun belang voor de Europese economie is enorm want zij vertegenwoordigen 67,4% van alle banen in Europa.

In de bijgewerkte rubriek over micro- en kleine ondernemingen op de website van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) staat er nieuwe informatie over de uitdagingen waarvoor dergelijke ondernemingen staan als het gaat om het beheer van veiligheid en gezondheid op het werk. Men komt er ook meer te weten over OiRA, de interactieve onlinetool die EU-OSHA heeft ontwikkeld om micro- en kleine organisaties te helpen bij de uitvoering van risicobeoordelingen.

Gezien het belang van micro- en kleine ondernemingen voor de EU-samenleving en de EU-economie, voert EU-OSHA momenteel een groot onderzoeksproject uit onder de naam "SESAME", wat staat voor "Safe Small and Micro Enterprises" (veilige kleine en micro-ondernemingen). Het project loopt over een periode van drie jaar (2014-17) en is bedoeld om de veiligheid en gezondheid op het werk in micro- en kleine ondernemingen in Europa te verbeteren.

Meer informatie op de website van: