De voorbije weken zijn er op deze BeSWIC-website diverse berichten verschenen over de sector transport en opslag, zoals de nieuwe regelgeving over begassingen en artikels over vermoeidheid bij beroepschauffeurs en 75 jaar IRU.

U kan deze berichten terugvinden op deze BeSWIC-website:

Het verschijnen van deze berichten is een goede gelegenheid om alle artikels over deze sector op te sommen, des te meer aangezien enkele van deze artikels recent een update hebben gekregen.  

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om verschillende BeSWIC-artikels over de sector transport en opslag te actualiseren. Ook worden enkele artikelen opgesomd die gelinkt zijn met vervoer, mobiliteit en verkeersveiligheid in het algemeen, zonder dat er een link is naar de sector transport en opslag. De bijgewerkte artikels geven bovenaan de datum van actualisatie weer. Een aantal waren nog actueel (en kregen geen actualisatiedatum). Hieronder een overzicht, ingedeeld per risicoveld:

Volgend BeSWIC-artikel is nog aan te passen: Resultaten blootstellingsonderzoek acrylonitril bij treinramp in Wetteren. Recent werd deze treinramp herdacht, omdat het incident 10 jaar geleden gebeurde. Lees volgend artikel hierover op de website van VRTnws: Wetteren herdenkt treinramp van exact 10 jaar geleden.

In de toekomst zullen nog artikels verschijnen over e-mobiliteit en risico’s rond li-ion batterijen, zoals de code van goede praktijk van Fireforum Brandveiligheid elektrische voertuigen in parkeergebouwen, het thema Elektrificatie op de website van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) en de webpagina Véhicules et engins électriques : intervenir en sécurité op de website van het ‘Institut national de recherche et de sécurité pour la prévention des accidents du travail et des maladies professionnelles’ (INRS).

Over deze sector zijn er ook diverse parlementaire vragen gesteld. Op deze BeSWIC-website kunnen er een aantal teruggevonden worden via de sectortag Vervoer en opslag.

Op de website van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) zijn volgende documenten over deze sector beschikbaar: