Secura, de grootste Belgische vakbeurs voor preventieadviseurs en facility managers, wordt Worksafe en verhuist in 2018 naar Namur Expo en in 2019 naar Antwerp Expo.

Na een zeer geslaagde editie in 2017, in Brussels Expo, met niet minder dan 4103 bezoekers, heeft organisator Easyfairs besloten om de beurs een herpositionering te laten ondergaan en in de toekomst het event het trefpunt te maken voor preventieadviseurs en facility managers. “We merkten dat, hoewel de security sector een booming business is, marktontwikkelingen de nood aan een beurs/netwerkevent uitholden”, aldus Dieter Willsens van de organisator Easyfairs. Daarom is de focus nu toegespitst op arbeidsveiligheid en uiteraard ook op veiligheid bij maintenancewerken.

Daarnaast verhuist de tweejaarlijkse vakbeurs in 2018 naar Namur Expo, waar gelijktijdig het Colloquium van Arcop, de Waalse vereniging van preventieadviseurs, plaatsvindt. In 2019 wordt de beurs in Antwerp Expo dan weer naast de vakevents M+R en Maintenance geplaatst, immers “no maintenance without safety”.

Ook voor 2018 en 2019 heeft organisator Easyfairs de steun toegezegd gekregen van de belangrijkste belgische vereniging op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk: Febelsafe, FOD Werkgelegenheid, Arcop, Prebes, Prevent, ANPI, CNPP, PVI, …

Meer info over de vakbeurs: