Werkgerelateerde spier- en skeletaandoeningen (SSA’s) kunnen iedereen treffen, maar uit onderzoek blijkt dat groepen werknemers die het gevaar lopen te worden gediscrimineerd, zoals vrouwen, migranten en LGBTI-werknemers, extra risico lopen.

In een nieuw uitgebreid verslag van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) wordt vastgesteld waarom deze groepen doorgaans te maken hebben met slechtere omstandigheden op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk en wat bedrijven en overheidsinstanties kunnen doen om dit probleem aan te pakken.

Interviews met deskundigen, focusgroepen met werknemers en analysen van casestudy’s geven vorm aan nieuwe beleidsaanbevelingen voor de preventie van spier- en skeletaandoeningen bij een steeds diverser wordende Europese beroepsbevolking.

Lees het verslag en de samenvatting in het Engels op de website van EU-OSHA: Preventie van spier- en skeletaandoeningen bij een divers personeelsbestand: risicofactoren voor vrouwen, migranten en LHBTI-werknemers.