De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) biedt sinds 2021 onder de noemer “ILO Voices” op haar website een digitaal platform waarin verhalen van mensen uit het hart van het arbeidsleven aan bod komen.

In een recente uitzending van de IAO-podcast, met als titel “Can you really afford not to invest in diversity and inclusion?”, wordt er dieper ingegaan op de thema’s diversiteit en inclusie op de werkvloer en nagegaan waar de kansen en uitdagingen voor de toekomst liggen. Het gesprek wordt voorgezeten door Guebray Berhane van de IAO en heeft als gasten Dr. Gillian Shapiro, auteur van een IAO-rapport rond diversiteit en inclusie, en Nykeba King, globaal manager diversiteit en samenhorigheid bij de cosmeticaketen ‘The Body Shop’.

Beluister de podcast in het Engels op de website van de IAO: Can you really afford not to invest in diversity and inclusion?.

Over “ILO Voices”

ILO Voices” brengt door middel van video, foto's, podcasts en blogartikels verhalen rond allerlei thema’s die te maken hebben met werk en weerspiegelen met een benadering waarbij de mens centraal staat. Sommige verhalen benadrukken het werk dat de IAO doet rond een aantal kwesties, zoals kinderarbeid, vaardigheidstraining en werkgelegenheid. Andere portretteren mensen die door hun werk een verschil maken in het leven van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.