Taalbarrières tussen zorgverstrekkers en patiënten verminderen zowel de kwaliteit van zorg, de patiëntveiligheid als de tevredenheid van beide partijen. Om deze problemen te overbruggen kunnen zorgverstrekkers gebruik maken van een breed spectrum aan brugfuncties ter ondersteuning van het gesprek.

De brochure “Digitaal wijzer communiceren met anderstaligen in de zorg” van het MATCHeN-onderzoeksteam over het gebruik van digitale tools ter ondersteuning van communicatie met anderstaligen in de zorg heeft als doel zorgverstrekkers te informeren over het gebruik van digitale tools bij taalbarrières in de zorg.

Dit blogartikel biedt meer informatie over deze brochure en over andere documenten van MATCHeN. Verder wordt een overzicht gegeven van andere documenten rond anderstaligheid in de zorg (en andere situaties) en het belang van een goede communicatie. Tenslotte wordt de brug gemaakt naar enkele andere BeSWIC-berichten over anderstaligheid.

Lees het volledige artikel op de blog van deze BeSWIC website: Digitaal wijzer communiceren met anderstaligen in de zorg.