Omdat de basisveiligheidsopleiding in de bouw enkel via de CAO van 12 mei 2022 was geregeld (en dus enkel van toepassing was binnen PC 124), gaven de sociale partners in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk (HRPBW) op 10 januari 2023 het advies om het toepassingsgebied te verruimen tot elke manuele of intellectuele activiteit die op de bouwplaats wordt uitgevoerd door werknemers en aannemers die zich ertoe verbinden bouwwerken of werken van burgerlijke bouwkunde uit te voeren.

Het artikel op de blog van BeSWIC bevat informatie over het advies van de sociale partners, de opleidingen van Constructiv in uitvoering van de CAO 12/5/2022, de VCA-opleidingen/VCA-certificatie en de wetgevende initiatieven rond ketenaansprakelijkheid. Tenslotte wordt er verwezen naar enkele BeSWIC-berichten over bouwrisico’s, die recent zijn bijgewerkt.

Lees het volledige artikel: Basisveiligheidsopleiding tijdelijke of mobiele bouwplaatsen: advies HRPBW, praktische opleidingen Constructiv en geactualiseerde BeSWIC-berichten.