De ‘International Powered Access Federation’ (IPAF) promoot – in de breedste zin van het woord – het veilige en effectieve gebruik van hoogtewerkers wereldwijd.

De laatste jaren heeft IPAF nieuwe documenten ontwikkeld (en enkele aangepast) in de bestaande toolboxen, de reeks ‘Andy access’ en technische voorlichtingen. Dit kwam reeds aan bod in volgend bericht op deze BeSWIC-website: Campagnes van IPAF over veilig gebruik van hoogwerkers.

Daarnaast zijn er korte filmpjes ontwikkeld van 15 seconden en viert IPAF in 2023 zijn 40-jarig bestaan.

Dit bericht geeft meer informatie over deze nieuwe documenten en het 40-jarig bestaan van IPAF. Tenslotte wordt er verwezen naar andere BeSWIC-berichten over IPAF en hoogtewerkers.

Nieuwe documenten

Andy Acces

In de reeks ‘Andy access’ (beschikbaar in 9 talen) zijn volgende nieuwe thema’s beschikbaar:

De oorspronkelijke documenten, waarvan een aantal aangepast, vind je in volgend BeSWIC-bericht: Campagnes van IPAF over veilig gebruik van hoogwerkers.

Toolbox talks

In de reeks ‘Toolbox talks’ zijn volgende nieuwe thema’s beschikbaar:

Technische voorlichting

In de reeks Technische voorlichting zijn volgende nieuwe thema’s beschikbaar:

Er werden ook filmpjes van 15 seconden gemaakt, gebaseerd op de ‘Andy access’-thema’s:

IPAF 40 jaar

In 2023 bestaat IPAF 40 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd een aparte webpagina in het leven geroepen: Viering van 40 jaar IPAF. Tegelijkertijd werd opgeroepen om herinneringen, momenten, innovaties van de afgelopen 40 jaar te delen.

Ieder jaar wordt ook een veiligheidsrapport gepubliceerd. Het meest recente dateert uit 2022 en is beschikbaar op de website van IPAF: IPAF Globaal Veiligheidsrapport. Het rapport biedt cijfers over vallen vanaf het platform, elektrocutie, kantelen, beknelling, mechanische storing en geraakt worden door voertuig of machine.

Daarnaast is er ook een jaarverslag. Het meest recente jaarverslag van 2022 en ook vorige jaarverslagen tot 2011 zijn ook beschikbaar op de website van IPAF, in de rubriek IPAF Jaarverslag.

Andere BeSWIC-berichten over hoogtewerkers

Op BeSWIC verschenen onder ander volgende artikels over hoogtewerkers:

Daarnaast kan men via de thematag werken op hoogte nog veel meer artikels en informatie over werken op hoogte gevonden worden.