In navolging van preventiecampagne rond wederzijds respect tussen de burger en de veiligheidsberoepen, lanceerde de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 1 maart 2023 (wereldcomplimentendag) een campagne om burgers aan te moedigen om veiligheidsprofessionals op Facebook, LinkedIn en Instagram te feliciteren.

De bedoeling van de campagne is dat eens je een compliment krijgt, je dat op jouw beurt weer doorgeeft. Zo wordt een virtuele ketting van complimenten gecreëerd. Ook veiligheidsprofessionals kunnen de andere veiligheidsberoepen complimenteren.

De campagne heeft ook een virtueel felicitatieplatform geopend, waarop positieve verhalen en getuigenissen over veiligheidsprofessionals kunnen worden gedeeld.

Meer info

Alle informatie over de #Felicitag-campagne en de preventiecampagne “Wederzijds respect” is beschikbaar op de website van de AD Veiligheid en Preventie:

Lees ook volgend blogbericht rond de campagne “Wederzijds respect” op deze BeSWIC website: Preventiecampagne voor wederzijds respect tussen burgers en veiligheidsberoepen.