Tussen maart en november 2021 werden meer dan 70.000 telefonische interviews afgenomen in 36 landen voor de ‘European Working Conditions Telephone Survey’ (EWCTS 2021).

De eerste resultaten van deze uitstekende enquête zijn op 29 november 2022 gepubliceerd op de website van de Europese Stichting tot verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden (Eurofound). Naast het volledige rapport, zijn er ook een korte samenvatting en 4 technische rapporten beschikbaar.

Dit rapport is momenteel enkel beschikbaar in het Engels, onder de titel “Working conditions in the time of COVID-19: Implications for the future”.

In het rapport worden de kwaliteit van de werkgelegenheid en het werk geëvalueerd en besproken aan de hand van verschillende groepen werknemers, rekening houdend met de impact van de COVID-19-crisis. Ook de blootstelling aan beroepsrisico's en hun impact op de gezondheid komen aan bod.

Meer info

Lees het volledige rapport op de website van Eurofound: Working conditions in the time of COVID-19: Implications for the future.