Op 25 oktober 2018 werd voor de negende keer de Responsible Care Award uitgereikt. De jaarlijkse Responsible Care Award bekroont initiatieven die de veiligheid, gezondheid en milieuzorg in de Europese chemiesector bevorderen en een transparante communicatie over producten en processen stimuleren.

Er wordt telkens een award uitgereikt voor 4 categorieën:

  • veiligheid;
  • milieu;
  • duurzaamheid;
  • nationale chemiefederaties.

In de categorie van de nationale chemiefederaties kwam Essenscia voor de tweede keer als winnaar uit de bus voor de VLARIP- en WALRIP-projecten die uniek zijn in Europa. Al ruim tien jaar zet Essenscia zich zo in om bedrijven, in het bijzonder KMO’s, te begeleiden bij de implementatie van de REACH- en CLP-wetgevingen voor een veilig gebruik van chemische stoffen. In 2012 won Essenscia de Responsible Care Award een eerste maal voor de publicatie van het duurzaamheidsrapport voor de Belgische chemie en life sciences.

Aan de vele studiedagen en de ruim 200 VLARIP- en WALRIP-workshops, waarbij experts uit grote ondernemingen hun kennis delen met collega’s uit KMO’s, hebben al zowat 250 bedrijven deelgenomen. Per jaar gaat het om meer dan 2.600 opleidingsuren waarmee de veiligheid en de kennis in de hele chemische waardeketen wordt bevorderd.

Meer informatie