In het kader van hun 10-10-10-campagne vragen de Vlaams Ergonomievereniging (VerV) en het Vlaams Instituut Gezond Leven aan alle mensen met een zittend beroep om te ‘wisselwerken’ of om elk half uur even recht te staan. Dat is gezond, goed voor de concentratie en het energiepeil en het kan overal: op kantoor of thuis tijdens het telewerken.

Deze oproep om meer recht te staan komt er in oktober, de maand van de ergonomie. Normaal vragen de VerV en het Vlaams Instituut Gezond Leven om op 10 oktober 10 minuutjes recht te staan om 10 uur, vandaar de ’10-10-10’-actie. Maar omdat 10 oktober in 2020 op een zaterdag valt, vragen ze nu om de hele week te wisselwerken.

Uw onderneming kan aan deze 10-10-10 uitdaging deelnemen. Laat uw medewerkers tussen 5 en 9 oktober een originele foto van hun ‘wisselwerk’ posten op de sociale media met #wisselwerken. Zo maken ze kans op een swopper van Health2Work!

De winnaar wordt op 10 oktober om 10 uur bekend gemaakt via het LinkedIn-kanaal van de VerV en het Facebook-kanaal van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees er meer over op de website van de VerV: 10-10-10: Wisselwerken? Dat kan op veel manieren!