IDEWE ontwikkelde de Safety Instruction Game “ToWorkSafe” om nieuwe werknemers een veilige start te laten nemen in een nieuwe job ondanks een eventueel taalprobleem. Het maakt als digitaal hulpmiddel deel uit van een sectorspecifiek, krachtig en visueel pakket. Aangezien werkgevers steeds vaker anderstalige werknemers engageren, is het immers niet altijd evident om hen vertrouwd te maken met de veiligheidsinstructies.

Meer info over de tool op de website van IDEWE: Veiligheidsinstructies voor nieuwe werknemers en anderstaligen.

Award op de Worksafe vakbeurs

De vakbeurs ‘Worksafe’ voor gezondheid, (brand)veiligheid en welzijn op het werk wordt om de twee jaar georganiseerd om onder meer preventieadviseurs, technische diensten, arbeidsartsen, leden van het comité voor preventie en bescherming op het werk, ergonomen en facility managers te laten kennismaken met de trends en de technologische evoluties die de wereld van gezondheid en veiligheid veranderen.

Op deze beurs in Antwerp Expo werden op 27 maart 2019 in verschillende categorieën awards uitgereikt. De digitale tool “ToWorkSafe” werd daar door de vakjury verkozen tot één van de drie laureaten van de Innovation Award en won de publieksprijs voor de Worksafe award 2019.

Meer info over de winnaars van de award in dit nieuwsbericht op de website van Maintenance Magazine: Trio-beurs reikt prijzen uit (+fotoreportage).

(Bron: IDEWE)