Tijdens een bezoek aan uw onderneming voert een ergonoom van Prevent observaties uit en voert hij/zij gesprekken met operators en leidinggevenden. U ontvangt feedback die u inzicht geeft in de ergonomiegerelateerde problemen op korte en lange termijn en hoe u deze kan aanpakken.

In de Ergoscan® ligt de nadruk op ergonomische aspecten van de situatie en dan met name de risico's op musculoskeletale aandoeningen. Door verkeerde lichaamshoudingen, repetitieve of extreem snelle bewegingen en grote krachtuitoefeningen kunnen musculoskeletale aandoeningen ontstaan.

Contacteer Prevent over het uitvoeren van een Ergoscan® in uw bedrijf: customer@prevent.be

Andere scans

Om u te helpen snel zicht te krijgen op de mate waarin uw werknemers aan specifieke risico’s worden blootgesteld, werden naast de Ergoscan® nog deze drie andere scans ontwikkeld:

  • Psychoscan;
  • Safetyscan;
  • Healthscan.

Met deze instrumenten kunnen de experten van Prevent op korte tijd niet alleen een grondige analyse maken van de risico’s op een specifieke werkpost of in een bepaalde afdeling; ze stellen hen bovendien in staat om meteen aanbevelingen en oplossingen voor te stellen.

(Bron: PreventNews – 20 november 2019)