Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) bracht in september 2022 een brochure uit waarin de 16 organisaties (8 winnaars en 8 deelnemers met een eervolle vermelding) van de 15e editie van de Awards voor goede praktijken worden voorgesteld. Ook talrijke andere organisaties die inspiratie uit hun voorbeeld hebben gehaald komen in de brochure aan bod.

De jaarlijkse Awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek, die door EU-OSHA en zijn nationale focal points worden georganiseerd, onderscheiden organisaties die buitengewone en innovatieve benaderingen hanteren op het gebied van veiligheid en gezondheid door middel van preventie en beheer van musculoskeletale aandoeningen (MSA) op de werkplek

De Awards zijn bedoeld voor kleine en grote bedrijven en organisaties die een uitzonderlijke inzet tonen bij het op actieve wijze in kaart brengen van risico’s en het invoeren van innovatieve en doeltreffende oplossingen die het gevaar van werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat verminderen of wegnemen.

De voorbeelden zijn duurzaam op lange termijn en overdraagbaar naar andere bedrijven, bedrijfstakken of lidstaten. Ook voegen ze waarde toe aan de bestaande praktijken en houden ze rekening met de behoeften van het grootste segment van Europese bedrijven: de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s).

Bekijk de brochure in het Engels op de website van EU-OSHA: Awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek 2020-2022.

Bekijk ook de website van de campagne “Gezond werk: verlicht de last! 2020-2022”.