Slechts 1 werknemer op 2 keert na langdurige ziekte terug naar dezelfde job. Succesvolle reïntegratie is moeilijk, maar cruciaal. Met zijn boek 'Werken is genezen' wil Lode Godderis een eerste cruciale stap in de goede richting zetten. Met concrete informatie en aanbevelingen voor werkgevers, werknemers en artsen.

Over het boek

Nooit eerder steeg het aantal langdurig zieken die thuis blijven van het werk zo snel. Het doktersattest is daarbij noodzakelijk om mensen rust te gunnen en te genezen. Maar slechts zelden wordt stilgestaan bij de potentieel nadelige nevenwerkingen.

Onderzoek heeft meermaals aangetoond dat hoe langer iemand afwezig is, hoe moeilijker het wordt om effectief te genezen en te re-integreren. In dit boek toont Lode Godderis hoe succesvolle re-integratie op het werk eruit moet zien.

Meer informatie op de website van de uitgeverij LannooCampus: Werken is genezen. Over de bijwerkingen van het doktersbriefje.

Over de auteur

Lode Godderis is hoogleraar aan het centrum voor omgeving en gezondheid van de KU Leuven en is ook directeur onderzoek bij IDEWE. Hij leidt verschillende studies naar de relatie tussen beroep en gezondheid en re-integratie.