Op de blog vindt u overzichtsartikels over welzijn op het werk. Er wordt steeds doorgelinkt naar relevante en interessante informatie over het besproken onderwerp.

 

Huishoudhulpen aan het woord en zwartboek van de huishoudhulpen

Dienstenchequewerknemers
Reinigingsbedrijven en dienstencheque
20.05.2021

De centrale “Dienstencheques” van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) heeft een website ontwikkeld waarop de werknemers uit deze sector hun getuigenissen kunnen publiceren.

2e sensibiliseringscampagne rond respect voor de huishoudhulp: Niks hocus pocus! Dit is het werk van een professional

Dienstenchequewerknemers
Reinigingsbedrijven en dienstencheque
19.10.2020

Op 14 september 2020 lanceerde het werkbaarheidsfonds voor de dienstencheques een tweede grote sensibiliseringscampagne “Niks hocus pocus! Dit is werk van een professional”, gericht naar de gebruikers van dienstencheques. Het centrale thema is respect voor de huishoudhulp.

Campagne geschikt huishoudmateriaal van het werkbaarheidsfonds voor de dienstencheques

  • Arbeidsmiddelen
  • Dienstenchequewerknemers
Reinigingsbedrijven en dienstencheque
01.08.2019

Geschikt en ergonomisch materiaal is essentieel voor de huishoudhulp. Daarnaast moet het materiaal ook goed onderhouden zijn. Slecht onderhouden of beschadigd materiaal verhoogt de risicofactoren verbonden met de houding, de inspanning en de herhaling van handelingen. Al deze factoren kunnen negatieve gevolgen hebben voor de huishoudhulp.

Poetsvrouwen en -mannen riskeren veel meer fatale longziekte

  • Chemische agentia
  • Biologische agentia
  • Dienstenchequewerknemers
Reinigingsbedrijven en dienstencheque
30.08.2017

Schoonmakers overlijden vaker aan longziekten dan bedienden en kaderleden. Dat heeft wellicht te maken met de inademing van chemische poetsmiddelen, schimmels en stof.