Op de blog vindt u overzichtsartikels over welzijn op het werk. Er wordt steeds doorgelinkt naar relevante en interessante informatie over het besproken onderwerp.

 

NMBS, MIVB, De Lijn en TEC willen samen agressie tegen personeel aanpakken

  • Geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk
  • Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
Vervoer en opslag
04.03.2022

In 2021 werden elke dag gemiddeld dertien gevallen van agressie (in totaal 4787 voor het jaar) tegen het personeel van NMBS, MIVB, De Lijn en TEC vastgesteld, wat een stijging is van 23% ten opzichte van 2020 en reden is tot bezorgdheid. Dit geweld heeft een grote psychologische impact en leidt tot heel wat dagen arbeidsongeschiktheid. De CEO’s en het personeel van de vier openbaarvervoersbedrijven zeggen daarom samen met de vier ministers van Mobiliteit “STOP”, en roepen op tot respect.

Praktijkgids van Co-Prev over manueel hanteren van lasten

  • Ergonomie
  • Musculoskeletale aandoeningen (MSA)
  • Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
11.12.2014

Update 02/02/2023

Co-Prev, de vereniging van Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het werk, heeft een praktijkgids over manueel hanteren van lasten uitgebracht, waarin er op een praktische manier (met stroomschema’s) wordt verwezen naar normen, zoals EN1005 en ISO 11228.

NAVB en Co-Prev samen voor veiligheid en gezondheid in de bouw

Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
Bouw
28.03.2012

Update 02/02/2023

Het preventie-instituut van de bouw NAVB-CNAC Constructiv, kortweg het NAVB (momenteel Constructiv genoemd), en de vereniging van Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het werk Co-Prev gaan samenwerken voor de bevordering van de veiligheids- en gezondheidssituatie van de werknemers in de bouwondernemingen, in het bijzonder in de kleine bouwondernemingen. Zij zullen samen projecten in de bouwsector opzetten en daarom hebben zij op 15 november 2011 officieel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.