Op de blog vindt u overzichtsartikels over welzijn op het werk. Er wordt steeds doorgelinkt naar relevante en interessante informatie over het besproken onderwerp.

 

Gasflessen horen niet thuis bij schroot

  • Gevaarlijke stoffen
  • Alcohol en drugs
Productie en distributie elektriciteit, gas, water en afval

Update 18/10/2022

Containerparken en schroothandelaars mogen om veiligheidsredenen geen gasflessen aanvaarden. Daarom heeft Essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en van life sciences, een specifieke webapplicatie ontwikkeld om industriële gasflessen op een veilige manier door de rechtmatige eigenaar of gasleverancier te laten ophalen. Door die applicatie kunt u de eigenaar van een industriële gasfles gemakkelijk opsporen, zodat die de gasfles bij u kan komen ophalen.

Transportveiligheid in Europa: handboek, prijzen, alcoholgebruik

Alcohol en drugs
Vervoer en opslag

Update 11/05/2023

Op 25 april 2012 werd het PRAISE-handboek voorgesteld op een internationaal seminarie in Brussel. Het Europees PRAISE project staat voor: Preventing Road Accidents and Injuries for the Safety of Employees (voorkoming van wegongevallen en letsels voor de veiligheid van werknemers). Tevens werden de jaarlijkse transportveiligheidsprijzen uitgereikt. Europa ijvert ook voor een nultolerantie voor het rijden onder invloed van alcohol.

DRUID: rijden onder invloed van drugs, alcohol en geneesmiddelen

Alcohol en drugs
Vervoer en opslag

Update 11/05/2023

Het Europees project DRUID staat voor “Driving under the Influence of Drugs, Alcohol and Medicines”. De bedoeling ervan is om het onveilig rijden onder invloed van drugs, alcohol en geneesmiddelen op een meer geïntegreerde manier aan te pakken.

Drank- en drugsproblemen op het werk aanpakken met ‘Mepmis’

  • Alcohol en drugs
  • KMO

Het Europese project ‘Maximising employee performance by minimising the impact of substances in the workplace’ (Mepmis) heeft haar nieuwe website gelanceerd. Met de site wil het project kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) helpen bij het opstarten van een beleid rond alcohol- en druggebruik op de werkvloer. De site bevat een schat aan documentatie en verschillende e-learning tools over deze materie.