09.01.2012

Het “International Committee on Seafarers’ Welfare” (ICSW) heeft de haven van Antwerpen uitgeroepen tot haven van het jaar. De ICSW bekommert zich om het welzijn van zeelieden wereldwijd en beloont met deze prijs de inspanningen die de haven van Antwerpen op dit vlak heeft geleverd.

Service aan zeelieden

De Haven van Antwerpen verdient de prijs onder meer voor het inleggen van een gratis busdienst van en naar de stad en het ter beschikking stellen van gratis draadloos internet dat de zeelui in staat stelt om met hun familie te communiceren.

Verder is er ook regelmatig overleg tussen alle betrokken partijen tijdens de ‘welfare board’. Het havenbedrijf onderhoudt ook nauwe contacten met de aalmoezeniers in de haven en stelt volledig gratis een sportterrein met clubhuis ter beschikking, waar zeelui kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten.

International Seafarers’ Welfare Awards

De prijs is tijdens een ceremonie bij de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) te Genève overhandigd aan de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel.

De uitreiking van de ICSW International Seafarers’ Welfare Awards krijgt de steun van tal van vooraanstaande organisaties in de maritieme sector, inclusief de International Maritime Organisation (IMO), de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de International Shipping Federation (ISF), de International Transport Workers Federation (ITF) en de International Christian Maritime Association.

Meer informatie