21.12.2023

Op 11 mei 2023 werden de Transport & Logistics Awards voor de dertigste keer uitgereikt. Meer dan 1.400 VIP’s uit de transport- en logistieke sector konden de winnaars van de acht reguliere prijzen toejuichen, waaronder de “Truck Safety Award”. Daarnaast werd de winnaar van de Super Transporteur wedstrijd, die werd georganiseerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Transporteur van het Jaar, bekendgemaakt.

Dit artikel geeft meer informatie over de prijswinnaars en verwijst naar enkele berichten op deze BeSWIC-website rond transport en logistiek.

Prijswinnaars

De vorige laureaten (vanaf 2013) in de categorieën “Transporteur van het Jaar”, “Truck Fleet-Owner of the Year”, “Logistics Project of the Year”, “Green Truck Award”, “Digital Truck Award”, “T&L Employer of the Year” en “Truck Safety Award” zijn terug te vinden op de website van Transportmedia: Transport & Logistics Awards. Sinds 2019 is er ook de award van “Logistics Building of the Year”. En ter gelegenheid van deze 30° viering werd eenmalig de Super Transporteur-wedstrijd gelanceerd.

De winnaars van de “Transport & Logistics Awards 2023” zijn beschikbaar op de website van Transportmedia:

Meer informatie over de avond is beschikbaar op de website van Transportmedia:

In het tijdschrift ‘Truck & business’ (editie juni 2023) werd een artikel gewijd aan de Awards: Heden, verleden en toekomst (pagina’s 13 tot en met 16 en 19 tot en met 37).

Relevante berichten op BeSWIC en elders

In 2013 verscheen op deze BeSWIC-website een blogartikel over de “Transport & Logistic Awards”: Truck Safety award en 658 Truckveilig labels uitgereikt. Tijdens de ceremonie kwam ook het Vlaams ‘Truckveilig charter’ voor veiliger verkeer aan bod.

Daarnaast werden in 2023 heel wat BeSWIC-berichten gelieerd aan de sector van de transport en logistiek geactualiseerd. Dit kon men lezen in volgend BeSWIC-bericht: Update BeSWIC-berichten sector transport en logistiek.

Ondertussen verscheen op de website van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV-BTB) in september 2023 hun 10de parkingboek. Lees hierover volgende bericht op de website van het ABVV: Tekort aan vrachtwagenparkings is al 2 decennia een realiteit, kunnen we dan eindelijk een oplossing uitwerken?.

De parking- of zwartboeken kwamen ook aan bod in volgend (geactualiseerd) BeSWIC-bericht:  Transportbond ijvert voor veilige en hygiënisch uitgeruste parkings.

Volgende Europese documenten zijn ook het vermelden waard (in het Engels):

Op deze BeSWIC-website verscheen volgend bericht over het ESENER-verslag: Nieuw ESENER-verslag over VGW in de vervoer- en opslagsector

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) biedt op zijn YouTube-kanaal 22 beroepenfilms over de sector van de transport logistiek: Transportsector en logistiek.

Tenslotte heeft het Franstalige Forem een webpagina over “transport et logistique”.